lørdag 16. juni 2012

Finne reservedeler eller kjøpe nytt?

Oppvaskmaskin er et veldig snedig apparat. Om maskiner kan være venner, så snakker vi vel her om noe sånt som blodsbror av meg. Men hvis bunnen på bestikkurven begynner å bli ødelagt og hullete, da slår det mørke skyer over vennskapet. For hva skjer, med en hullete bestikkurvbunn, når gafler og skjeer finnes veien ned i disse hullene (det gjør de alltid!)? Vognen setter sett fast når man skal rulle den inn og ut (jeg kjenner at pulsen rører seg ekstra, bare ved å skrive om dette.) Vel, jeg vil tro at dette er noe som kan skje de fleste bestikkurver og oppvasken blir jo ren likevel.

Vi hadde et slikt tilfelle for noen år siden, og jeg fant raskt ut at vi måtte ha ny kurv. Husarbeid er vel kjedelig nok i utgangspunktet, om man ikke skal plages i tillegg. Hos disse elektrogigantene fant jeg ikke, men en telefon til importøren gav treff. Joda, de hadde. Og det til en pris som jeg synes var høy, men absolutt verdt det, irritasjonen med vognkræsj tatt i betraktning. Only: De skulle ha nesten 200 kroner i frakt. Vår oppvaskmaskin er ikke av den spesielt kostbare saken, og nå skulle altså en erstatning av bestikkurven utgjøre en solid andel av prisen på en helt ny maskin? Uaktuelt. Det måtte finnes noe rimeligere.

Fra www.leedsappliances.co.uk fant jeg en original bestikkurv til £20, inkludert frakt. Altså, hele greia kostet mindre enn den norske frakten alene! Jeg var selvoppnevnt oppvaskmaskinansvarlig hele den uken da pakken kom, så fornøyd var jeg.

Akkurat nå er jeg på jakt etter en ny motor til en elektrisk gressklipper. Har ikke funnet noe som helst i Norge, og noe sier meg at om jeg finner, så kan jeg like gjerne kjøpe en ny maskin. I gode gamle England er det mange som tilbyr akkurat den motoren, men ved det billigste alternativet så havner jeg noen tiører (!) over 200-kronersgrensen. Jeg er litt usikker på hvor streng de er hos Posten med noen tiører,  men jeg har et inntrykk av at den grensen er rimelig absolutt. Nå svekker heldigvis pundet seg mot norske kroner, så jeg håper omregningskursene til Tollvesenet skal være tilstrekkelig vennlig neste gang de legges ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar