lørdag 16. juni 2012

Husholdningsartikler - Antiflådd

Det er noen ting man behøver til husstanden som rett og slett koster uforskammet mye penger. Det er disse tingene som man holder i hånden, og ikke kan forstå hva som skulle tilsi prisen. For meg er støvsugerposer en av disse. Hva er en støvsugerpose? Kort fortalt er det vel noe slikt som antakeligvis et litt spesielt papir, limt sammen på en bestemt måte. Nok om det.

Vi har en Miele-støvsuger. Den trenger støvsugerposer. Fra tid til annen, så plukker man ut et fotball av en støvsugerpose, og setter inn en ny en. Filter skal det også være. Men igjen: I mine øyne er dette dyre greier. Alt for dyrt i forhold til hva det kan koste å produsere. Tror jeg. Eller vet jeg?

Det er en stund siden vi sist kjøpte støvsugerposer i en dagligvarebutikk, så jeg er ikke helt sikker på hva de egentlig koster nå om dagen. Men fra miele.no kan man bestille en pakke med 4 poser og noen filtre til 199,- kroner, og få det fraktfritt sendt hjem. Men, fra espares.co.uk kan man bestille den samme Miele-pakken til £9. Frakten ligger på rundt £6. Selv med en betydelig fraktandel av summen, så er posene billigere. Bestiller man så 2 pakker, så får man kvantumsrabatt og prisen blir litt over £16. Med frakt er man da på 22£. Da har man altså fått nesten 2 pakker støvsugerposer, til prisen av en. 

For meg er det en herlig følelse. Ikke fordi at besparelsen i seg selv er så stor, men jeg formelig hater følelsen jeg får når jeg legger noe i handlevognen, som jeg vet blir flådd på. :-)

Har du noen eksempler på husholdningsartikler som er kuppkjøp av utlandet?

(Husk alltid på 200 kroners grensen ved bestillinger fra utlandet. Slår merverdiavgift og fortolling inn, så ruineres mange gode case.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar