søndag 10. juni 2012

Forsikringer - En lønnsom telefonsamtale?

Jeg tok nylig en sjekk på prisen på bilforsikringen vår; en liten stikkprøve på om prisen vi betaler i dag er konkurransedyktig. Finansportalen er et greit utgangspunkt, og det er enkelt å legge inn data, i allefall hvis man har input'en relativt langt framme i hodet. I prisoversikten som kom opp etter at jeg hadde lagt inn "våre" data, så var det var en forskjell på nesten 5.000 kroner mellom billigste forsikringsselskap og det 8. billigste. Forsikringsselskapet som vi anvender var ikke blant de 8 billigste (eller ikke med i oversikten i det hele tatt?). Vår bilforsikring er uansett omtrent likt priset med det nest billigste selskapet i oversikten fra Finansportalen. Konklusjonen min er vel sånn høvelig grønn-gul på en trafikklysskala.

Forsikring er kanskje en kjedelig nødvendighet, men jeg synes det er enda kjedeligere å betale overpris for den samme kjedelige nødvendigheten.

Jeg blir litt skremt over å høre på folk som ikke vet hvilket fagforbund de er medlem i. Og - som litt over gjennomsnittet opptatt av økonomi - så er det ikke først og fremst tanken på at Yngve Haagensen ville klikket i vinkelen over den manglende interessen for fagbevegelsen som først slår meg, men heller det at de dermed kanskje ikke har sjekket hvilke andre fordeler enn de rent arbeidslivsrelaterte de har tilgang til.

Vi har kanskje ikke den aller billigste og/eller beste forsikringen, men jeg er er i alle fall helt sikker på at vi ikke betaler noen blodpris. Dette fordi fagforbundet jeg er tilknyttet har en god avtale med forsikringsselskapet vårt, og at jeg årlig passer på prisene ikke sklir oppover, relativt til konkurrentene.

Point being; det kan raskt være verdt tiden å ta en liten runde på forsikringene: Sjekk om ditt fagforbund, eller andre foreninger/organisasjoner som du er tilknyttet, har avtale med et forsikringsselskap. Hvis så: Sett av 15 minutter og ta en telefon til dem og be om pristilbud på de forsikringene som du har i dag. Tellerskritt er vel nærmest gratis, men selve telefonsamtalen kan være gull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar